Ωροσκόπιο

καιρός weather.gr

ΓΑΜΟΣ & ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ - 1/3/2009

cytotec

cytotec flemzz.dk

ΛΕΥΚΟ ΝΥΦΙΚΟ

Η νύφη κατά την παράδοση, εμφανίζεται στην εκκλησία με λευκό νυφικό καθώς το λευκό χρώμα συμβολίζει την αγνότητα και την αθωότητά της. Εκείνη την ημέρα καλούνται και οι δύο, γαμπρός και νύφη, υπό την ευλογία του Θεού να περάσουν από το στάδιο της αγνότητας και της παρθενίας σε αυτό της αγάπης μέσα στο γάμο.

ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ & ΒΕΡΕΣ

Ο αρραβώνας τελείται ταυτόχρονα με το μυστήριο του γάμου, όμως προηγείται καθώς σημαίνει υπόσχεση για τον γάμο. Σύμβολα του αρραβώνα είναι οι βέρες, οι οποίες ευλογούνται από τον Ιερέα και τοποθετούνται στα δάχτυλα των μελλόνυμφων. Οι βέρες αποτελούν το σύμβολο πίστης και παντοτινής αγάπης στο ζευγάρι καθώς και την ένωσή τους.
Στη συνέχεια ο Ιερέας ενώνει τα δεξιά χέρια του ζευγαριού, όπου έχουν φορεθεί οι βέρες, δηλώνοντας έτσι την αιώνια ένωση ψυχής και σώματος από τον Θεό. Τα χέρια παραμένουν ενωμένα έως το τέλος του μυστηρίου, όπου ο Ιερέας τα λύνει με το Ευαγγέλιο.

ΣΤΕΦΑΝΑ

Τα στέφανα ως σύμβολο ένωσης, αφού τα ευλογήσει ο Ιερέας στο Ευαγγέλιο, τοποθετούνται στα κεφάλια του γαμπρού και της νύφης. Ο Ιερέας επικαλείται τον Θεό για να τους στεφανώσει με δόξα και τιμή, ώστε να πορευτούν με σοφία, αγάπη και σύνεση στη νέα κοινή τους πορεία. Καλούνται να έχουν υπομονή και επιμονή και να κάνουν θυσίες για να διατηρούν το σπιτικό και την οικογένειά τους σε πληρή αρμονία και γαλήνη.


ΛΑΜΠΑΔΕΣ

Οι λαμπάδες τοποθετούνται μπροστά από το ζευγάρι και ανάβουν από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η τελετή. Η φλόγα τους συμβολίζει το 'Αγιο Φως με το οποίο ο Χριστός φωτίζει και τους δείχνει το δρόμο προς την ενάρετη ζωή και αγιάζει τη νέα κοινή τους πορεία.

ΚΡΑΣΙ

Μετά τη στεφάνωση το ζευγάρι πίνει κόκκινο γλυκό κρασί από ένα ποτήρι. Αυτό συμβολίζει την μετέπειτα κοινή ζωή τους. Την ευτυχία που θα μοιραστούν αλλά και τις δύσκολες στιγμές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν από κοινού.


ΠΑΡΑΝΥΜΦΟΙ & ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ

Η παρουσία των παράνυμφων και των καλεσμένων σ'ένα γάμο είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ζευγάρι. 'Ολοι οι παρευρισκόμενοι αγκαλιάζουν το ανδρόγυνο με αγάπη και προσεύχονται για την ευτυχία και την υγεία του.
Είναι μάρτυρες στην ανταλλαγή όρκων αγάπης, πίστης και αφοσίωσης που δίνει ο ένας στον άλλον, και όλοι μαζί καλούν τον Θεό να δώσει την ευλογία Του στον γάμο και στην ιερή αυτή ένωση ψυχών.


ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΛΩΝ

Συμβολική επίσης είναι και η θέση που λαμβάνει το ζευγάρι στο μυστήριο. Η νύφη βρίσκεται αριστερά του γαμπρού, καθώς στέκονται και οι δύο πλάι-πλάι. Η τοποθέτηση αυτή δηλώνει την ισοτιμία ανάμεσα στο ανδρόγυνο αφού και οι δύο πλέον αποκτούν τα ίδια δικαιώματα και αναλαμβάνουν τις ίδιες οικογενειακές υποχρεώσεις.
Με την φράση '' Η δε Γυνή να φοβείται τον 'Ανδρα" υποδεικνύεται ο σεβασμός και η εκτίμηση που οφείλει η γυναίκα να έχει απέναντι στον σύζυγό της, όπως και ο άνδρας από την πλευρά του οφείλει να την αγαπάει και να την τιμά "ως εαυτόν".

<< Επιστροφήπρόγνωση καιρού από το weather.gr

   Προφιλ   Προσωπικά Δεδομένα   Όροι Χρήσης  Επικοινωνία  Sitemap  Στατιστικά